ua

ua

Thursday, April 20, 2017

Στα 70΄ς - Πειρατικοί Ραδιοσταθμοί

Μέσα δεκαετίας του 70 . Λίγο πριν και λίγο μετά τη χούντα .
Δύσκολα χρόνια , δύσκολοι καιροί γιά τους Ροκάδες . Πειρατικοί ραδιοσταθμοί , μακριά μαλλιά , τα πρώτα σκουλαρίκια σε άντρες ( Μπάτσοι : Πούστηδες είστε ρε και φοράτε σκουλαρίκια ; ) , αμέτρητες ώρες στα αστυνομικά τμήματα , τσαμπουκάδες με τους καρεκλάδες , πολύ ξύλο και πειρατικοί ραδιοσταθμοί στα μεσαία κύματα .

Ώρες ολόκληρες στο δισκάδικο "Η Στροφή Μανάκου" γιά να βρούμε κάποιο ακυκλοφόρητο άλμπουμ ώστε να το παρουσιάσουμε πρώτοι στο ραδιόφωνο : Cockney Rebel , Strawbs , Manfrend Mann's Earth Band , Eloy .
Συγκροτήματα που δεν κυκλοφορούσαν από Ελληνικές εταιρείες και διψούσαμε να τα μοιραστούμε με τους ομοϊδεάτες μας .

Τρία είδη πειρατών υπήρχαν τότε .

1. Οι Ροκάδες .

Ο Παναγιώτης ο "Tsarly" από το Νέο Ηράκλειο , ο αείμνηστος Κώστας ο "Tommy" από Παπάγου , εγώ ο "Black Spider" ή "Bugs Bunny" από Χαλάνδρι , ο Νίκος ο "Trip" από το Χαλάνδρι , ο Γιώργος ο "Galagher" από Παπάγου , ο Νίκος ¨Ζ 13" από Αγία Παρασκευή , ο αείμνηστος Γιώργος "Woodstock" από Χαλάνδρι , ο Παναγιώτης "Α 1" από Αγία Παρασκευή , ο Μίμης ο "Nektar" από Παπάγου κι αυτός εάν θυμάμαι καλά και πολλοί άλλοι .

Φίλοι που ξεθώριασαν , φίλοι που χάθηκαν μέσα στη λήθη του χρόνου .

2. Οι Σκυλάδες .
"Ράδιο Ολύμπια" . Χαλάνδρι . Ένα βλαχαδερό που εξέπεμπε τρία τετράγωνα από το σπίτι μου και εκτός από τα σκυλάδικα που έπαιζε είχε και μια κασέτα με τους Olympians . Δύο - τρεις κασέτες είχε όλες κι όλες κι έπαιζε τα ίδια και τα ίδια .
Υπήρχαν και δυό τρεις που έπαιζαν σκυλάδικα δίχως να μιλούν και έβαζαν διαφημίσεις γιά οικόπεδα . Παραθαλάσσια !
Εμείς γιά να τους τη σπάσουμε λέγαμε διάφορα , όπως : ( Παραθαλάσσια οικόπεδα , 30 χλμ από τη θάλασσα δίπλα στο κύμα - Επίσκεψη με μπουλντόζα - Τρεχούμενο νερό Καματερού - Προσγείωση με αλεξίπτωτο )

3. Οι Καρεκλάδες .

Ένας ήταν ο Super Star Καρεκλάδικος σταθμός της εποχής . Ο "Jeronιmo Groovy" . Τον μισούσαμε όλοι ! Είχε κάποιο υπουργό γιά θείο , μεγάλο μηχάνημα και δεν τον πείραζε κανείς . Εμάς μας κυνηγούσαν αλύπητα . Ορισμένες ώρες της ημέρας , όλοι εμείς οι Ροκάδες δίναμε ραντεβού , πέφταμε πάνω στη συχνότητά του , του ρίχναμε τη λεγόμενη " ΤΑΠΑ ¨ και δεν ακουγόταν ούτε στο σπίτι του .

Ότι κι αν γινόταν το 70 είχε μιά αθώα επαναστατικότητα και μία ελκυστική αναζήτηση γιά κάτι το διαφορετικό , έξω από τις μάζες και τα πρότυπα ,'έξω από τους κανόνες και τα "Πρέπει" .
Αυτά τα "Πρέπει" τους δε χωρούσαν στο μυαλό μας . Τα είχαμε απορρίψει προ πολλού .
Εκείνες τις εποχές είχα πλήρη άγνοια κινδύνου .
Τώρα με τρομάζουν τα ΠΑΝΤΑ !!!
Με τρομάζει το Μέλλον .
Όχι αυτό το δικό μου .
Εκείνο των νέων παιδιών !!!
NO FUTURE .

Αναδρομή στη δεκαετία του 70 . Σπάνια Ελληνικά συγκροτήματα . ΕΔΩ

No comments:

Post a Comment